Categories
Communicatie Europarcs

Brand

Brand, inbraak en vandalisme op de camping (waar Europarcs verantwoordelijk is voor de beveiliging).

Brand

Midden in een nacht in juni brand het eerste chalet af.

Vanaf oktober is het echt raak

Het ene na het andere chalet brandt af.

En toen nog twee 

De brand in juni buiten beschouwing gelaten denken wij een patroon te herkennen. We uiten hier geen beschuldigingen, herkennen enkel een patroon. Alle chalets die in brand vliegen zijn reeds eigendom van EuroParcs maar de buren doen moeilijk. De chalets van EuroParcs berokkenen, al brandend, schade aan die van de buren. Wat overigens ontkend wordt. Hier een voorbeeldje:

Hoor en zie dat de afgelopen nacht een van jullie caravans is afgebrand en dat de mijne daarbij schade heeft opgelopen. Zie ook dat ik geen waterschade heb en dat mijn caravan dus niet natgehouden is. Dat vind ik nalatigheid… (twee blauwe vinkjes).

Wel heb ik nu uitzicht op de Maas, dat is dan wel weer een pluspuntje. Minder vind ik dat jullie mij niet op de hoogre hebben gebracht van de brand.
Hoe denken jullie hier verder mee om te gaan?

???

Je weet toch dat ik zie of je mijn berichten gelezen hebt? Peter: Goede avond. Ik ban vandaag ff wezen kijken maar kan geen schade aan jou chalet vinden. Dus geen paniek

Nummer 132???

Peter: Ja niks aan de hand bij jou chalet Peter: Dat was vdi nog niet.

Dit is natuurlijk een lachwekkende conversatie. De ruiten zijn tijdens de brand van de buurman gesprongen en Peter ontkent met droge ogen dat er schade is.

Wel heeft hij een idee:

Het antwoord van 15 november werkt in ieder geval ‘brandvertragend’:

Ach Peter,

Ik weet natuurlijk niet wie ‘ze’ zijn maar gezien het patroon van de branden in het verleden weten ‘ze’ dat Europarcs laakbaar is als mijn chalet afbrandt en volgens mij willen ‘ze’ geen problemen met een partij als Europarcs.
Zal je aanbod in overweging nemen maar denk dat het te mager is en zit ook nog met de brandschade die het afbranden van jullie chalet heeft veroorzaakt waar verder niet meer op gereageerd wordt. 

Daar volgt verder uiteraard geen enkele reactie meer op.

Het eerste Europarcs chalet krijgt ook een vlammetje.   Daar waar alle overige chalets die in vlammen opgaan tot aan de grond toe afbranden en de buren beschadigen is hier, zoals te zien op de foto’s, wel degelijk schade maar stukken minder. De brandstichters zijn in dit geval stukken minder professioneel!

EuroParcs heeft naar eigen zeggen al vaker ‘last’ gehad van brand op campings die ze overgenomen hebben.

Inbraak en vandalisme

Bij een aantal chalets wordt ingebroken en een paar chalets die al eigendom van EuroParcs zijn worden van binnen helemaal leeg gehaald.

Mailtje naar Peter: Er schijnt ingebroken te zijn in mijn chalet. Kun je eens gaan kijken?

Politie heeft er een pool uitgehaald .Politie Zaltbommel bel daar maar heen.

Peter van B.,manager Europarcs 
Weet je zeker dat jij, als manager Europarcs, dit antwoord wilt geven Peter?
En Peter weet dat zeker want verder geen reactie…
Erg veilig voelt de camping niet meer onder het beheer van Europarcs. De meeste bewoners vluchten bijna en tekenen een afstandsverklaring waar de Recron voorwaarden ineens wel worden genoemd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *