Categories
Communicatie Europarcs

Nieuwsbriefanalyse

Om de brief beter te begrijpen moeten we even een rondje regelgeving maken. Europarcs heeft Camping Maaszicht overgenomen van Paloma B.V. en daarmee ook alle lopende contracten met de huurders. Op die contracten zijn de Recronvoorwaarden van toepassing.

Mocht je die helemaal willen doorspitten zijn die HIER te downloaden, hier wil ik slechts een paar punten kort samenvatten: Bij opzegging wegens herstructurering moet de ondernemer een opzegtermijn van een jaar voor het einde van het lopende overeenkomstjaar in acht nemen. Dat wil zeggen dat Europarcs per 27/6/19 kan opzeggen per 31/12/20. In de brief wordt dan ook geen enkele melding gemaakt van contract of opzegging daarvan. Het feit dat Europarcs een contract heeft met haar huurders wordt gewoon genegeerd en vragen hierover ook. Ze zijn overigens erg goed in het negeren van dingen die hen onwelgevallig zijn. Zie communicatie met Europarcs.

Punten die in het oog springen:

De voorschot energie nota is een aparte pagina waard

‘Er zijn diverse zaken aan het licht gekomen waardoor grootschalige herstructurering plaats zal moeten vinden.’Wordt door vier argumenten ondersteund:

1 Bodemvervuiling:

Twijfelachtig. Er is nergens informatie over die bodemvervuiling te vinden en als de vervuiling (er zijn inderdaad monsters genomen) ernstig zou zijn dan zou het bodemloket of de provincie daar publieke informatie over moeten hebben. Als je goed kijkt op de kaart van het bodemloket is er inderdaad een plek van ongeveer vier vierkante meter zwaar vervuild…

Vervolgens plaatst Europarcs haar nieuwe chalets zonder de grond eronder te saneren. Wel zit er in het Wob verzoek een studie die zegt dat de grond ernstig vervuild is.

2 Hoge waterstanden.

Duh! Het zijn de uiterwaarden van de Maas en één keer in de zoveel jaar (laatste keer 2011) loopt het water de caravans in. Daarna loopt het er weer uit en droogt alles weer op. Een grote poetsbeurt en klaar is Kees. De campinggasten zijn zich hiervan bewust en aan gewend. Dit is gewoon onderdeel van het watermanagement van Rijkswaterstaat, die overigens op dit moment de ‘grootschalige herstructureringsplannen’blokkeren.

Zijsprongetje naar de Recron: Bij herstructurering moet de ondernemer beschikken over de vergunningen of ze op zeer korte termijn verwachten hetgeen dus duidelijk niet het geval is/was

3 Brandveiligheid

Een paar jaar geleden hebben de kampeerders brandmuren geplaatst en de brandweer heeft de camping veilig genoeg verklaard.

4 Handhaving permanente bewoning. Dit lijkt me geen algemeen argument om maar alle staplaatsen op te zeggen maar een punt dat in samenwerking met de gemeente aangepakt dient te worden.

 

Maar goed. Volgens de bovenstaande redenering kan Europarcs ‘helaas’ geen nieuwe staanplaatsovereenkomsten uitgeven. Natuurlijk mogen ze dat besluiten maar ze negeren het feit dat de bestaande staanplaatsovereenkomsten nog gewoon geldig zijn en pas per 31/12/2020 opzegbaar.

 

De gasten zijn ‘niet verplicht te blijven. Ze ‘mogen’ ook eerder weg.’ Hahaha… is er een nettere manier om ‘Pleur zo snel mogelijk op.’ te zeggen? Peter van B., de projectmanager kan het in ieder geval niet netter…

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *